Aina blogi

AinaBlog

Haluatko saada uutiset ja tiedotteet sähköpostiisi?

Tuoreimmat

Ansaittu loma on iloinen asia ja kohta moni suuntaa nokkansa kesälomalle! Työn ollessa hektistä, ja yhä useammalla myös ajasta ja paikasta riippumatonta etätyötä, on tärkeää erottaa työ- ja vapaa-aika, sekä malttaa pitää loma lomana. Asiakaspalvelumme keräsi vinkit sujuvaan puhelimenkäyttöön etenkin reissussa!

Lomakausi tuo perinteisesti vipinää asiakaspalveluumme, kun asiakkaamme kysyvät neuvoja ja käytännön vinkkejä mobiililaitteiden käyttöön sekä matkalle lähtiessään että paikan päällä. Toisinaan olemme aistineet, että langan toisessa päässä lomastressi nostaa päätään. Tähän blogiin asiakaspalvelumme on koonnut asiakkaidemme kysymysten pohjalta muutamia vinkkejä, joiden avulla siirryt sujuvasti lomanviettoon!

Kännykän käyttö ulkomailla – Ainan vinkit lomareissuille

Jaettuun kalenteriin hyvissä ajoin merkitty loma ja sähköpostin automaattinen poissaolovastaus ovat jo vakiintuneita tapoja huomioida asiakkaat ja työtoverit. Monella kulkee työasiat päivittäin mukana paitsi läppärissä ja tabletissa, myös puhelimen sovelluksissa. Työhön liittyvien tilien ja sovellusten asetukset kannattaakin tarkistaa lomalle mukaan lähtevistä laitteista, ettei alati päivittyvä työposti keskeytä lomanviettoa. Kannattaa myös huomioida turvallisuus ja käyttää laitteissa suojakoodia.

Aina Lomavastaaja -palvelumme kertoo työasioissa sinua puhelimitse tavoittelevalle henkilölle, että olet parhaillaan lomalla, ja ohjaa puhelun tarvittaessa tuuraajallesi. Privaattipuhelut sen sijaan ohjataan puhelimeesi. Maksuttoman Aina Lomavastaaja -palvelun voi kytkeä kätevästi päälle tekstiviestillä jo loman alkumetreillä. Katso tarvittaessa ohjeet Lomavastaajan kytkentään päälle.

Aina Mobiilivaihde on näppärä työkalu etenkin loma-ajalle! Se tuo halutessasi työsi sinne, missä haluat olla. Aina Mobiilivaihteella et menetä enää yhtään puhelua ja pidät vaihdetoimintosi omissa käsissäsi. Toimintojen päivittäminen käy käden käänteessä työasemalta tai mobiilisti ja käyttöliittymä on helppo oppia. 

Lue lisää mobiilivaihteesta!

Tilaa esite

Paljonko puhelimen käyttö ulkomailla maksaa?

Kuluneen vuoden aikana asiakkaitamme on erityisesti askarruttanut EU-asetuksen myötä poistuneet verkkovierailu- eli roaming-maksut; paljonko mobiilidatan käyttö maksaa esimerkiksi Nizzassa tai Kanarian saarilla? AinaCom ei hakenut poikkeuslupaa veloittaa lisämaksua verkkovierailusta, kuten muutamat muut operaattorit, joten Aina-liittymällä voit käyttää kohtuullisen määrän mobiilidataa EU- ja ETA- alueella kotimaan hinnalla. Lomakuulumiset voi siis huoletta päivittää someen vaikka rannalla makoillessa tai suoraan suosikkiravintolastasi!

Tutustu myös Aina Globeen, maailman ensimmäiseen mannertenvälisille bisnesmatkustajille tarkoitettuun liittymään! 

Haluatko välttää turhat roaming-laskut? Lataa roaming-oppaamme ja saat vinkkimme minimoidaksesi turhat kulut reissuilla!

Roaming-opas

Mutkia matkassa? Asiakaspalvelumme auttaa!

Toisinaan mobiililaitteet suutahtavat siitä, että on poistuttu kotimaan kamaralta. Jos matkakaverin puhelin toimii kuin se kuuluisa junan vessa ja oma laite ei inahdakaan, kannattaa ensimmäisenä tarkistaa laitteen verkkoasetukset, ja käynnistää puhelin uudelleen.

Aina-liittymällä on käytettävissä lukuisia mobiiliverkkoja maailmalla. Jos päädyt heikon kuuluvuuden alueelle tai törmäät muihin yhteysongelmiin, laitteen asetuksista suosittelemme vaihtamaan käyttöön 4G:n sijaan vanhan tutun 3G:n. Puhelimen verkkoasetuksista löytyy niin ikään manuaalinen verkon valinta, josta voi valita, mitä paikallista verkkoa haluat käyttää. Jotta mobiilidata toimii, tulee dataverkkovierailu erikseen sallia laitteen verkkoasetuksista.  

Muista turvallisuus – kaikkea ei kannata jakaa somessa

Väentungoksessa ja julkisissa kulkuvälineissä on syytä olla valppaana. Rosvon varalta on hyvä pitää tärkeimmät puhelinnumerot tallessa ja kirjoittaa IMEI-koodi ylös. Kannattaa myös miettiä, mitä sisältöä jakaa somessa – ei välttämättä kannata julkisesti mainostaa talon olevan tyhjillään viikon ajan. Jos havaitset laitteen kadonneen tai kohtaat muita puhelimen käyttöön liittyviä ongelmia, ota viipymättä yhteys asiakaspalveluumme.

Koti-ikävän yllättäessä kesken matkanteon, Aina-liittymällä soitat ja viestittelet Suomeen EU- ja ETA-maista samalla hinnalla kuin olisit jo kotona.

Ainan asiakaspalvelu toivottaa rentoa lomailua ja aurinkoista kesää!

Ainan asiakaspalvelu

Haluatko uutiset ja tiedotteet sähköpostiisi?

Tuoreimmat
artikkelit

Hyvää joulua ja menestystä vuodelle 2019!
Lue lisää >
AinaComista Telia Communication
Lue lisää >
Roaming-hintamme muuttuvat 1.1.2019 – huoletonta surffausta suosituissa matkakohteissa
Lue lisää >