Aina blogi

AinaBlog

Haluatko saada uutiset ja tiedotteet sähköpostiisi?

Tuoreimmat

Hoidatko itse firmasi IT:n? Oletko ulkoistanut sen naapurin Penalle tai jollekin työkaverille oman toimen lisäksi? Tämä on pienemmissä yrityksissä varmasti aika yleinen ratkaisu, mutta yrityksen kasvaessa tuskin järkevin tapa hoitaa IT-asiat. Takkuileva IT syö työn tehokkuutta – pinnan kiristymisestä nyt puhumattakaan.

Oma IT-tukihenkilö

Oma IT-kaveri on tosi kätevä olla olemassa. Hän tuntee yleensä yrityksen asiat hyvin ja on helposti tavoitettavissa. Välttämättä ei tarvitse edes soitella mihinkään, vaan oma IT-tuki löytyy viereiseltä työpisteeltä. Harmi vaan, että IT-gurutkin pitävät lomia eivätkä ole aina työpaikalla. Ja saattaahan oma IT-tukihenkilökin joskus sairastaa – kuka silloin on apunasi?

Osaavat IT-asiantuntijat ovat työmarkkinoiden kuuminta valuuttaa; työpaikkoja löytyy ja parhailla on varaa valita aina se houkuttelevin vihreä nurmi. Uuden asiantuntijan löytäminen, kouluttaminen ja sitouttaminen ottaa aina aikansa ja vaatii euronsa. Kohtuullisen hyvän IT-asiantuntijan kuukausipalkka lienee 3500 € paikkeilla, joten sivukuluineen se onkin jo 6 tonnin kustannus kuukaudessa. Sadan hengen firmassa IT-tuen kustannus olisi suunnilleen 60 €/työntekijä, mutta pienemmissä työntekijäkohtainen kustannus nousee merkittävästi. Entä kuinka pitkälle riittävät yhden tukihenkilön ammattitaito ja tunnit vuorokaudessa? Pian oletkin tilanteessa, jossa toimiva tuki edellyttää useampaa asiantuntijaa, mutta kustannuslaskuri on vahvasti punaisen puolella.

Aina_JussiLaine_DataIT

IT-osasto palveluna

Ratkaisu edellä kuvattuun haasteeseen voi löytyä oman IT-osaston ostamisesta palveluna. Tämä on nykyään varsin yleinen ja toimiva toimintatapa. Tutustu kuitenkin huolella palveluntarjoajan toimintaan, sillä palvelumalleissa saattaa olla reilustikin eroja.

Tilaa Aina IT-osaston esite

Tilaa esite

Maksa siitä, että käytössäsi on aina helppokäyttöiset ja toimivat työkalut. Tällöin kumppanisi palvelumalli perustuu siihen, että työkalut ovat sellaisessa kunnossa, että IT toimii niin hyvin ja on niin helppokäyttöistä ja liiketoimintaa tukevaa, ettei tuella ole tarvetta käydä paikan päällä jatkuvasti tai neuvoa samoja asioita puhelimessa uudestaan ja uudestaan. Kun aika ei mene asiakkaalle ajeluun ja korjailuun, on kumppanilla aikaa oikeasti tutustua asiakkaan liiketoimintaan ja kehittää IT:tä tukemaan sitä.

Unohda vanhanajan IT-tukimalli, jossa maksat siitä, että asiantuntija käy tarvittaessa paikan päällä vikojen ilmetessä ja auttaa ongelmissa. Tällöinhän kumppanin parasta bisnestä on pitää asiakkaan ympäristö sellaisessa kohtuullisen hyvässä kunnossa, että ei ole mitään katastrofia, mutta työtä vaativia keikkoja tulee säännöllisesti. Näissä tapauksissa aito halu ja tarve panostaa asiakkaan IT:n toimivuuteen ja kehittämiseen voi olla hyvin yksipuolista. Lisäksi kustannuksia on hankalaa ennakoida.

On kuitenkin mukavampi maksaa siitä, että homma toimii kuin siitä, että korjataan rikkinäistä – eikö totta?

Mikäli kaipaat osaavaa kumppania, tutustu Aina IT-osastoon!

Lupaamme, että meiltä saat toimivan ja alati kehittyvän IT:n laitteineen edullisemmin kuin uskotkaan. 

Teksti on julkaistu ensimmäisen kerran Talouselämässä 31.8.2018.

Haluatko kuulla lisää? Asiantuntijamme ovat apunasi!

 Varaa aika keskustelulle

Jussi Laine

Haluatko uutiset ja tiedotteet sähköpostiisi?

Tuoreimmat
artikkelit

Hyvää joulua ja menestystä vuodelle 2019!
Lue lisää >
AinaComista Telia Communication
Lue lisää >
Roaming-hintamme muuttuvat 1.1.2019 – huoletonta surffausta suosituissa matkakohteissa
Lue lisää >