Aina

Vastaajan käyttö

Vastaajanumero on kaikille liittymille yhteinen 042 333 0 333 tai ulkomailta +35842 333 0 333. 

Vastaaja kuuluu perusominaisuutena kaikkiin Ainan matkapuhelinliittymiin ja on heti aktiivinen ja käyttövalmis. Vastaajaan jätetyistä viesteistä tulee tieto tekstiviestillä  ja viestin lähettäjänä näkyy yhteinen uusi vastaajanumero 042 333 0 333. Kuuntelemattomat viestit säilyvät vastaajassa 10 pv ja kuunnellut viestit 3 pv.

Käyttäjän soittaessa ensimmäistä kertaa vastaajaan 042 333 0 333 esim. kuunnellakseen jätetyn viestin, hän käy lävitse ns. Tervetuloa vastaajaan alustusvalikon. Alustusvalikko, jossa määritellään vastaajan perusasetukset, soitetaan käyttäjälle maksimissaan kolme ensimmäistä soittokertaa. Asetusten määrityksen jälkeen alustusvalikkoa ei enää toisteta. Mikäli käyttäjä ei kolmannellakaan soittokerralla määritä alustusvalikon tietoja, ne asetetaan käyttäjän puolesta seuraavasti:

  • Asiointikieli, suomi
  • PIN/tunnusluku arvotaan satunnaisesti ja lähetetään käyttäjälle tekstiviestinä
  • Järjestelmän oma vakiotervehdys

Alustusvalikon ”käyttöönottopuhelun” voi soittaa turvallisuussyistä vain kotiverkosta. Tämän vuoksi alustamattomaan vastaajaan ei voi soittaa ulkomailta kuunnellakseen viestejä.

HUOM! Soitonsiirroissa käytetään myös yhteistä vastaajanumeroa 042 333 0 000, mikä on eri kuin vastaajaviestien yhteinen kuuntelunumero. Mikäli teet omia soitonsiirtoja vastaajaan, huomioithan erilliset numerot.

Vastaajaan kuuluu jatkossa myös erillinen maksuton numeroviestipalvelu. Numeroviestipalvelu ilmoittaa liittymän käyttäjälle, jos häntä on tavoiteltu, mutta joko vastaaja ei ole ollut ko. soitonsiirtosyyllä päällä tai soittaja ei ole jättänyt vastaajaviestiä tai käyttäjä on ollut varattu (ei koputuspalvelua päällä) tai puhelin on ollut kiinni/ei yhteydessä verkkoon. Numeroviestipalvelun ilmoitukset tulevat tekstiviestinä numerosta 15007.

Vastaajan valikkorakenne valikkorakenne.pdf

Lisätietoa vastaajasta

Jos haluat lisätietoa vastaajaan liittyen, voit olla yhteydessä Ainan asiakaspalveluun: 075 755 3000 / palvelu@aina.fi.
Vastauksen kysymykseesi voit löytää myös usein kysytyistä kysymyksistä (FAQ) täällä.