AinaPay

AinaPay – Ajankohtaista

Uusimmat uutiset ja tiedotteet AinaPaysta

Kysy lisää AinaPaysta

Maksupalvelulaki muuttuu

Maksupalvelulaki muuttuu 13.1.2018 EU-maksupalveludirektiivin (Payment Services Directive, PSD2) vuoksi. Muutoksella on vaikutusta myös teleyritysten tarjoamiin palveluihin.

Uuden lain myötä maksupalveluita ovat viestintäpalvelulaskulla laskutettavien enintään 60 euron arvoisten fyysisten tuotteiden lisäksi myös digitaalinen sisältö, lisämaksulliset puhelin-, ja hyväntekeväisyyspalvelut sekä liput (matka-, pysäköinti- ja pääsyliput), joiden arvo on yli 50 euroa  ja joiden yhteenlaskettu liittymäkohtainen arvo on enintään 300 euroa kuukaudessa. Mainitut summat ovat verollisia. 

Maksupalvelulaissa ja direktiivissä säädetään palveluntarjoajien velvollisuudesta käyttää vahvaa tunnistamista maksutapahtumien yhteydessä. Teleyritysten maksupalveluita voi kuitenkin 13.1.2018 jälkeen vielä toistaiseksi tarjota ilman vahvaa tunnistamista. Tällöin on kuitenkin huomioitava maksupalvelulain muuttuminen maksuvälineen oikeudetonta käyttöä koskevien pykälien osalta ja siitä seuraava palveluntarjoajan vastuu.

Uuden lain myötä mobiilimaksuasiakkaan vastuu maksuvälineen oikeudettomasta käytöstä laskee 50 euroon nykyisestä 150 eurosta. Lisäksi asiakas ei lain voimaantultua vastaa maksuvälineen oikeudettomasta käytöstä, mikäli palveluntarjoajana et ole edellyttänyt maksajan vahvaa tunnistamista. 

Maksupalvelulain muutos on edellyttänyt päivittämistä myös sopimusehtoihimme. Uudet ehdot tulevat voimaan 13.1.2018.

kartoitusvartti.jpg

Varaa kartoitusvartti

Asiantuntijamme kertoo, miten voimme auttaa yritystäsi ratkaisemaan haasteesi.

Varaa aika keskustelulle

AinaCom ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää?

Haluatko kuulla lisää AinaPaysta? Asiantuntijamme ovat valmiina vastaamaan!

Ota meihin yhteyttä