Aina Referenssit

Asiakasreferenssit

Tarinoita asiakkaidemme onnistumisista kanssamme – ilolla ja ylpeydellä

Tuoreimmat artikkelit

Väliaikainen toimipiste tarvitsee laadukkaan ja tietoturvallisen yhteyden yrityksen verkkoon. Pelastusarmeija löysi ratkaisun AinaComin Liikkuvasta yritysverkosta.

Kiinteiden yhteyksien siirroissa kytkentämaksut ja hankalat aikataulut voivat aiheuttaa ongelmia. Puhelinverkkoa hallinnoivan operaattorin aikataulutuksiin ei voi aina vaikuttaa ja nopeasti tapahtuva muutto voi tarkoittaa jopa päivien katkoa yhteyksiin.

Suomen Pelastusarmeijan Säätiössä eri osastojen toimipisteet, kuten kierrätystoiminnan kirpputorit, joutuvat usein muuttamaan toiseen osoitteeseen lyhyelläkin aikavälillä. Joustavuutta muuttoihin lisättiin AinaComin Liikkuvan yritysverkon avulla, joka ratkaisi sekä aikataulun että siirtomaksujen aiheuttamat haitat kiinteissä yhteyksissä. Aina Yritysverkkoon samaan suojattuun yritysverkkoon voi kytkeä eri toimipisteitä joko kiinteän tai liikkuvan yritysverkon avulla.

"Nyt Pelastusarmeijan toimipisteiden muutot sujuvat ongelmitta ilman siirtomaksuja. Liikkuvan yritysverkon ansiosta uudessakin osoitteessa pääsee heti verkkoon." – Tietohallintopäällikkö Tapani Saaristo

"Olemme hyödyntäneet palvelua nopeilla aikatauluilla muuttavilla osastoillamme. Yritysverkko on jo lyhyellä aikavälillä tuonut meille säästöjä ajassa ja kustannuksissa," Saaristo jatkaa.

Palvelu on helppo ottaa käyttöön: laitteet kytketään verkkovirtaan ja verkko on käyttövalmis.

"Olemme säästäneet runsaasti aikaa, kun päämajasta ei tarvitse matkustaa toiselle puolelle maata asentamaan laitteistoa käyttökuntoon. Siirrämme jatkossa varmasti lisää yhteyksiämme Liikkuvan yritysverkon puolelle. Se on osoittautunut lisäksi erittäin toimintavarmaksi ratkaisuksi."

Näin Pelastusarmeija hyödyntää Liikkuvaa yritysverkkoa

Ennen:
• Kiinteälle yhteydelle tilataan siirto uuteen osoitteeseen.
• Operaattori perii siirtokytkentämaksun per siirto.
• Fyysinen liittymän kytkentä, mahdolliset sisäverkkotyöt ja aikataulutus
• Vaatii usein teknistä henkilökuntaa paikalle (huomioitavaa: matka-aika ja -kulut)

Nyt:
• Liikkuvan yritysverkon laitteisto kytketään uudessa osoitteessa verkkovirtaan
• Internet-yhteys ja suojattu yritysverkko on käytössä välittömästi aivan kuin aiemmassa osoitteessa

Lisää nopeutta tiedonsiirtoon

Liikkuva yritysverkko yhdistää langattomasti toimipisteen verkkoyhteyden 3G-verkon yli suojatulla VPN-yhteydellä. Tällöin osa toimipisteistä voi olla kiinteässä ja osa liikkuvassa yritysverkossa. Liikkuva yritysverkko voi olla joskus nopeampi ratkaisu kuin kiinteä yhteys.

Liikkuva yritysverkko on erinomainen silloin, kun kiinteällä yhteydellä ei saavuteta suuria nopeuksia. Se johtuu yleensä alueen puhelinkaapelointien etäisyyksistä ja laadusta. Tällöin voimme mahdollistaa yritysverkkoon sekä nopean että tietoturvallisen langattoman yhteyden ja työnteko on sujuvampaa.

Säästöjä ajassa ja kustannuksissa

Tapani Saaristo Pelastusarmeijasta kertoo, että kustannuksien ennakointi helpottunut. Budjetissa ei enää tarvitse ennakoida kiinteiden yhteyksien sopimuskausien pituuksia ja siirtomaksuista aiheutuvia yllätyksiä, joita muuttojen yhteydessä on aiemmin kertynyt.

"Jos Oulun paikallinen osasto muuttaa, minun ei tarvitse lähteä Helsingistä katsomaan yhteyksiä toimintakuntoon. Muutaman matkapäivän säästö merkitsee vuositasolla useita kymmeniä tunteja säästettyä työaikaa."


Selvitä asiantuntijamme avulla, voisiko Liikkuva Yritysverkko soveltua sinun yrityksesi tarpeisiin:

Varaa aika AinaComin verkkoratkaisujen kartoitukseen