Aina Referenssit

Asiakasreferenssit

Tarinoita asiakkaidemme onnistumisista kanssamme – ilolla ja ylpeydellä

Tuoreimmat artikkelit

Edullisuus ja yrityskohtainen data saivat Marflen valitsemaan Aina IoT -liittymät.

Työveneiden kannattavuuden optimointiin erikoistunut ohjelmistoyritys Marfle Oy sai liiketoiminnalleen hienon lähdön, kun veneiden moottoreihin asennettavat seurantalaitteet otettiin käyttöön merimerkkihuolto- ja luotsiliikenteessä.

Eteen tuli kuitenkin tenkkapoo, kun laitteisiin piti saada dataa siirtävät sim-kortit. Isoilta operaattoreilta saatiin nihkeästi vastauksia tarjouspyyntöihin ja hinta pienelle 10 liittymän tilaukselle olisi noussut suhteellisen kovaksi.

Ratkaisuksi tuli edullinen Aina IoT -liittymä. 1,49 euron kuukausihinta sekä joustavuus liittymien ja datan määrässä olivat juuri sitä, mitä Marflella tarvittiin.

"Joustava hinnoittelu, yrityskohtainen datapaketti ja mahdollisuus laittaa liittymä hiljaiseksi ajaksi tauolle ovat Aina IoT:n erityisiä etuja meidän toiminnassa." Joose Viljanen

Oivallinen yrityskohtainen data

Marflen ohjelmiston avulla laivastot voivat säästää suuria summia polttoainekuluissa, kun moottoreihin asennetulla reaaliaikaisella seurannalla pystytään tehokkaasti optimoimaan mm. moottorin lämmitys- ja jäähdytysaikoja ja ajonopeuksia. Järjestelmä myös hälyttää välittömästi häiriötilanteista.

”Ohjelmistomme on eräänlainen veneen mustalaatikko. Vastaavanlaisia ratkaisuja on yleisesti käytössä esimerkiksi rekkaliikenteessä,” Antti Lehto Marflelta kertoo.

Laite kerää ajon aikana moottorista tiedot ja lähettää ne sim-kortin verkkoyhteydellä eteenpäin palvelimille ja kalustopäällikön käyttöliittymään.

Osa työveneistä on liikenteessä ja lähettää tietoa jatkuvasti, osa seisoo satamassa pidempään ja dataa liikkuu vähemmän. Tällaiseen tarpeeseen Aina IoT:n dataratkaisu on oivallinen. Aina IoT -liittymä sisältää 50Mt dataa. Marflen 10 liittymää muodostavat yrityskohtaisen 500Mt:n kokonaisdatan, jota kaikki liittymät käyttävät. Yksi voi käyttää enemmän, toinen vähemmän. Valittavissa on myös 10Mt datan liittymä.

Tietoturva mielessä

Tietoturva on Marflella mietitty tarkkaan. Esineiden yhdistämisessä internetiin ja koneiden välisessä viestinnässä liikenteen salakirjoittaminen ja yhteyksien varmistaminen on erittäin tärkeää. Tästä hyvänä muistutuksena oli syksyn 2016 laaja palvelunestohyökkäys, joka toteutettiin nimenomaan IoT-yhteyksien kautta.

Parhaillaan Marflella pilotoidaan hanketta, johon kuuluu 1000 työvenettä. Yritys tähtää ulkomaisille markkinoille. Kansainvälinen IoT-liittymä Aina IoT toimii edullisesti maanrajojen ulkopuolellakin.


 

Selvitä asiantuntijamme kanssa, miten sinun yrityksesi laiteliittymäratkaisut olisi paras järjestää:

Varaa kartoitusvartti!