Aina ajankohtaista

Ajankohtaista

Haluatko saada uutiset ja tiedotteet sähköpostiisi?

Tuoreimmat artikkelit

 Sähköpostipalvelinten sijainnilla on väliä.

Usein kansainvälisten ICT-palveluntarjoajien ohjelmistot toimivat palvelimilla, jotka sijaitsevat eri puolilla maailmaa suurten yhtiöiden kotipaikoissa, kuten Irlannissa ja Yhdysvalloissa. Näissä maissa yksityisyydensuojaa koskeva lainsäädäntö poikkeaa suomalaisesta. Esimerkiksi viranomaisilla saattaa olla jonkin syyn perusteella pääsy palveluntarjoajien palvelimille ja siitä edelleen palvelun käyttäjien tiedostoihin.

Periaatteessa siis kenen tahansa ulkomaisilla palvelimilla sähköpostiaan pitävän tiedostot voivat päätyä ulkopuolisille. Lainsäädäntöä lisäksi kehitetään jatkuvasti, eikä se aina mene yksittäistä käyttäjää suojelevaan suuntaan.

Myös sähköpostipalvelimen mahdollisia ongelmatilanteita tai siihen kohdistuvia hyökkäyksiä ja muita kyberrikoksia voi olla ketterämpää selvittää kotimaan asiantuntijoiden ja viranomaisten voimin.

Suomalaisilla palvelimilla postit turvassa 

Meillä Suomessa yksityisyydensuojaan suhtaudutaan arvostavasti ja yleensä ottaen yksittäinen käyttäjä voi luottaa tiedostojensa olevan lainsäädännön turvin pitkälle suojattu. 

Usein suurten ylikansallisten ICT-toimijoiden palvelut ovat silti monipuolisuutensa ja toimintojensa puolesta vertaansa vailla. Siksi me AinaComilla halusimme yhdistää nämä kaksi: kotimainen yksityisyydensuoja ja Microsoft Exchange -sähköpostiohjelman kattavuus.

Aina Sähköposti on Exchange-sähköposti, jonka palvelimet sijaitsevat Hämeessä. Tiedostot pysyvät siis kotimaan kamaralla, mutta käytettävissä ovat kaikki Microsoftin monipuoliset toiminnot.

Tuuli Ojakangas

Haluatko uutiset ja tiedotteet sähköpostiisi?

Tuoreimmat
artikkelit

Asiakaspäällikkö B2B-myyntiin
Lue lisää >
AinaComin uutuus säästää liikematkaajalta jopa kymmeniä tuhansia vuodessa
Lue lisää >
Paras kiitos tulee asiakkaalta
Lue lisää >